MUĞLA İL MÜDÜRLÜĞÜNDEN BODRUM KÜTÜPHANE MÜDÜRLÜĞÜNE
Aralık 2025’te kurumda gerçekleştiği iddia edilen psikolojik baskı, personelin özel hayatıyla ilgili sözlü taciz ve sendika baskısı iddialarıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı müfettişlerince soruşturma geçiren Muğla İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı aynı zamanda Kültür Memur Sen Muğla İl başkanı olan Osman Engindeniz tamamlanan soruşturma sonrası, tenzili rütbe uygulanarak Bodrum İlçe Halk Kütüphanesi’ne Kütüphane Müdürü olarak görevlendirildiği öğrenildi.

Alınan bilgiye göre; İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı aynı zamanda Kültür Memur Sen Muğla İl başkan olan Osman Engindeniz, Ocak ayında da beraberinde yine kurum çalışanıyla birlikte; valilik araç şoför onayı bulunmamasına rağmen, kuruma ait “06 DYZ 860” plaka nolu hizmet aracıyla, Muğla merkez Menteşe ilçesinden Fethiye’ye gitti.
Tüm bu iddialar sonrası Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu tarafından yürütülen idari soruşturma sonucu; Osman Engindeniz hakkında bir dizi disiplin cezası verildiği ve tenzili rütbe uygulanarak Bodrum İlçe Halk Kütüphanesi’ne Kütüphane Müdürü olarak görevlendirildiği” öğrenildi. Ata SEVGİ AjansCANKA

