Muğla Haber Girişi : 05 Ekim 2023 22:24

MUĞLA CHP’DE ÇIKIKÇI GİTTİ HUKUKÇU GELDİ

MUĞLA CHP’DE ÇIKIKÇI GİTTİ HUKUKÇU GELDİ
   CHP Muğla İl Kongresi’nde; kızgın Muğlalılar’ın “Çıkıkçı Osman” lakabını taktığı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ortopedi Uzmanı Dr. Osman Gürün’ün hakim olduğu listenin başkan adayı ve mevcut İl  Başkanı Hüseyin Erol kaybederken,..
MUĞLA CHP’DE ÇIKIKÇI GİTTİ HUKUKÇU GELDİ

MUĞLA CHP’DE ÇIKIKÇI GİTTİ HUKUKÇU GELDİ
                CHP Muğla İl Kongresi’nde; kızgın Muğlalılar’ın “Çıkıkçı Osman” lakabını taktığı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ortopedi Uzmanı Dr. Osman Gürün’ün hakim olduğu listenin başkan adayı ve mevcut İl  Başkanı Hüseyin Erol kaybederken, kazanan CHP Marmaris İlçe Başkanıyken İl Başkanı seçilen Avukat Zekican Balcı oldu.
                 Muğla’nın merkez ilçesi Menteşe’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde geçen hafta sonu gerçekleştirilen Cumhuriyet Halk Partisi 38. Muğla İl Kongresi’nde izdiham yaşanırken; kongre sonrası kimi partililer,  Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e kızgınlıklarını ve çıkan sonuçtan memnuniyetlerini, “Çıkıkçı Gitti Hukukçu geldi” diyerek dile getirdiler.
                CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’ın divan başkanlığını yaptığı kongrede; CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP Muğla Milletvekilleri Cumhur Uzun ve Gizem Özcan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, önceki dönem milletvekilleri, CHP ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı.
kongrede kırmızı liste ile mevcut başkan Hüseyin Erol 271 oy alırken, rakibi mavi listeyle o ana kadar CHP Marmaris İlçe Başkanı olan Zekican Balcı 333 oy alarak, CHP Muğla İl Başkanı oldu. 6 oy da geçersiz çıktı.
 HUKUKÇU BAŞKAN BALCI: “KAYBEDEN YOK KAZANAN CHP OLDU”


                Kongre sonrası düşüncelerini açıklayan yeni CHP İl Başkanı Zekican Balcı; “ Bu seçimin kaybedeni yok, kazananı partimizdir. Şimdi artık hep birlikte 13 ilçemizi ve Büyükşehrimizi yeniden kazanmak için 180 gün boyunca; omuz omuza 35 bin kişilik büyük bir aile olarak çalışmaya devam edeceğiz. Güzel bir kongre süreci geçirdik. Partimizin daha iyi yerlere getirmek için kavga etmeden, birlik içerisinde, ötekileştirmeden çalışmalara devam edeceğiz. dedi.
                Zekican Balcı başkanlığında oluşan CHP Muğla İl Yönetim Kurulu;  Adil Kara, Ali Alper, Bekir Perçin, Berrin Naz, Birol İçöz, Dilay Uçar, Ecem Kaya Demircan, Ender Taşören, Goncagül Işıktekin, Gökhan Türker, Görkem Tarhan, İbrahim Turhan, İnan Gök, Kamil Ayhan Öner, Kemal Karadeniz, Koray Yerli, Mehmet Barut, Mustafa Yılmaz, Müge Yenisu, Önder Öztemiz, Murat Özbir, Umut Sivas, Uzay Kocabaş ve Yağmur Türker’den oluştu.

BELEDİYE BAŞKANLARI KURULTAY DELEGESİ OLAMADI
                Kongrede kaybeden Hüseyin Erol’ün kırmızı listesinde kurultay delegesi adayları olarak Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca dikkat çekerken, kazanan Zekican Balcı’nın listesinde; Belgin Atare, Zekican Balcı, Meltem Bulut, Tüze Çetinkaya, Ecem Kaya Demircan, Mehmet Alkın Denizaslanı, Kamil Genek, Tuna Işın, Aytaç Kurt, Berrin Naz, Umut Özdoğan, Tanju Satılmış, Aydın Tilkici ve İbrahim Turhan, 5 Kasım’da Ankara’da yapılacak Kurultay’da oy kullanacaklar. Ata SEVGİ AjansCANKA